Share: Facebook Facebook Facebook
Τα προβλήματα που σχετίζονται με τον προστάτη δεν αφορούν μόνο άτομα ηλικιωμένα! Μπορεί να είναι από μια απλή προστατίτιδα, που συνήθως είναι μια φλεγμονή με μικροβιακή αιτία, μπορεί να είναι μια καλοήθη υπερπλασία αλλά μπορεί και κάτι αρκετά πιο σοβαρό και επικίνδυνο όπως καρκίνος.

Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;
-Συχνοουρία
-Τσούξιμο στην ούρηση και κατά την εκσπερμάτιση
-Δυσκολία στην ούρηση που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε αδυναμία ούρησης
-Υψηλός πυρετός (μέχρι και 40 βαθμούς) που συνοδεύεται από ρίγος
-Πόνος στους όρχεις
-Πόνος στην περιοχή της κοιλιάς ή χαμηλά πίσω στη μέση.

Μοναδικές υπερτροφές για τον προστάτη
Ρίζα Τσουκνίδας
Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο δώρο της φύσης για την προστασία του προστάτη καθώς προάγει την υγιή λειτουργία του. Η τσουκνίδα σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις φαίνεται να εμποδίζει την αυξημένη κυτταρική δέσμευση της διυδροτεστοστερόνης (DHT). Επίσης, περιέχει πληθώρα συστατικών που σχετίζονται με την ορμονική ισορροπία.
Λυκοπένιο
Το λυκοπένιο είναι ένα καροτενοειδές που βρίσκεται κυρίως στις ντομάτες αλλά και στο καρπούζι και το οποίο φαίνεται να αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, ενώ αντιθέτως η χαμηλή κατανάλωση τέτοιων τροφίμων τον ευνοεί. Έρευνα έχει δείξει ότι η χορήγηση λυκοπενίου σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη έπειτα από ορχεκτομή μειώνει τον πρωτογενή όγκο, μειώνει τις μεταστάσεις και βελτιώνει τη ροή των ούρων.
Ψευδάργυρος
Ο προστάτης απαιτεί μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου για τη καλή λειτουργία του. Ο ψευδάργυρος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των εκκρίσεων που διεγείρουν και βοηθούν το σώμα να απορροφήσει την τεστοστερόνη, την κατεξοχήν ανδρική ορμόνη. Ορμονικές ανισορροπίες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και ερεθισμό στον προστάτη με αποτέλεσμα την διόγκωσή του.
Σπόροι κολοκύθας
Οι κολοκυθόσποροι είναι μία από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές ψευδαργύρου, καθώς και χαλκού, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή ισορροπία του ψευδάργυρου. Οι σπόροι κολοκύθας επιπλέον προσφέρουν καλά λιπαρά, τα οποία ενισχύουν το ρόλο του ψευδάργυρου στην διατήρηση της καλής υγείας των ιστών του προστάτη.
Λουλούδια Φραγκοσυκιάς
Τα λουλούδια Φραγκοσυκιάς, τα οποία, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται να δρουν ανασταλτικά στα ένζυμα 5-alpha αναγωγάσης και αρωματάσης, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η υγεία του προστάτη. Άλλος ένας πιθανός προστατευτικός μηχανισμός είναι μέσω της ιδιότητάς του να εμποδίζει την υπεροξείδωση των λιπιδίων.
Σπόροι Πράσινης Βρώμης
Οι σπόροι της βρώμης (στη γαλακτική τους φάση) ιστορικά θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά τονωτικά της αντρικής υγείας. Είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος αναστέλλει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη (DHT), με αποτέλεσμα να ωφελεί την υγεία του προστάτη. Επίσης, οι σπόροι βρώμης περιέχουν διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τον προστάτη και την γενική καλή ανδρική υγεία.
Ακάι Μπέρι
Το acai berry είναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών ανθοκυανινών, καθώς και ψευδάργυρο και Βιταμίνη Ε, μαζί με πληθώρα φυτοθρεπτικών συστατικών που όλα μαζί βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιή προστάτη
Μαϊντανός
Τα φύλλα Μαϊντανού που, εκτός ότι προάγουν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ειδικότερα στην απιγενίνη, που βοηθά σημαντικά στην υγεία του προστάτη.
Στάχυ καλαμποκιού
Όπως και ο μαϊντανός, το στάχυ καλαμποκιού χρησιμοποιούνταν εδώ και αιώνες για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Παρόλο που συνδέεται κατά κύριο λόγο με την περιεκτικότητά του σε maizenic acid, περιέχει άφθονες ακόμα ουσίες που ενισχύουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Νεροκάρδαμο
Οι γλυκοσινολάτες του κάρδαμου είναι το συστατικό που έχει κεντρίσει εξαιρετικά το επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με την υγεία του προστάτη. Αυτό το όχι και τόσο γνωστό υπερτρόφιμο, φυσικά περιέχει εξαιρετικά υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών και καροτενοειδών.

Υπάρχει λύση 100% φυσική για την προστασία του προστάτη σας;
Το TERRANOVA Nettle Root, Lycopene & Zinc Complex - Prostate Support είναι η πιο ολοκληρωμένη σύνθεση για την προστασία του προστάτη. Είναι ενισχυμένο με τα κλασσικά τονωτικά του ανδρικού γεννητικού συστήματος ψευδάργυρο, λυκοπένιο, σελήνιο και αραβινογαλακτάνες αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη σύνθεση για τον άνδρα, τόσο για πρόληψη αλλά και για θεραπεία. Το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων Magnifood περιέχει τσουκνίδα, σπόρους κολοκύθας, φύλλα μαϊντανού, ακάι μπέρρυ, λουλούδια φραγκοσυκιάς, στάχυ καλαμποκιού, νεροκάρδαμο, σπόρους πράσινης βρώμης και ιπποφαές, που αποτελούν πλούσιες φυσικές πηγές φλαβονοειδών, καροτενοειδών, απαραίτητων λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου και βιταμινών και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μέγιστη αποτελεσματικότητα. 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.