slider memovigor

Γιατί ξεχνάμε;
Υπάρχουν βασικοί λόγοι που επηρεάζουν τη φθίνουσα πορεία της μνήμης, όπως οι διαταραχές στη μικροκυκλοφορία, η μείωση των επιπέδων των φωσφολιπιδίων στις κυτταρικές μεμβράνες και η υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών, το οξειδωτικό στρες και οι ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και να προστατεύσουμε τις εγκεφαλικές λειτουργίες;

4 βασικές κατευθύνσεις που όταν συνδυαστούν φαίνεται να βοηθούν ολοκληρωμένα:

Αναπλήρωση των φωσφολιπίδιων του οργανισμού που λόγω ηλικίας φθίνουν, μέσα από τη διατροφή. Τροφοδοτώντας τα κύτταρα με φωσφολιπίδια, που είναι δομικό υλικό τους, βοηθούμε στην διατήρηση και ανάπλαση των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου. Ας φανταστούμε το κάθε εγκεφαλικό κύτταρο σαν μια μεγάλη «σαπουνόφουσκα». Τα φωσφολιπίδια «τρέφουν» και διατηρούν υγιή και ελαστική την εξωτερική μεμβράνη αυτής της σαπουνόφουσκας ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά.
Ενίσχυση της αντιοξειδωτικής προστασίας του οργανισμού, έναντι των ελεύθερων ριζών. Έτσι επιβραδύνουμε σημαντικά την εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων, δημιουργώντας ουσιαστικά για τη «σαπουνόφουσκα» του προηγούμενου παραδείγματος, ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον, με λιγότερες επιθέσεις.

Προστασία και ενίσχυση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, που αποτελεί βασική παράμετρος για τη σωστή μεταφορά μηνυμάτων και ερεθισμάτων στον εγκέφαλο.

Επίλυση των μικροκυκλοφορικών διαταραχών και παροχή ενέργειας στα κύτταρα του εγκεφάλου.
Αποκαθιστώντας τη φυσιολογική ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο εξασφαλίζουμε την παροχή σε οξυγόνο και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα εγκεφαλικά κύτταρα, βελτιώνοντας έτσι τη μνήμη, τη διαύγεια και τη συγκέντρωση.

brain

Γιατί τα φωσφολιπίδια

είναι τόσο σημαντικά

color 1Είναι αναπόσπαστα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, ωρίμανση και σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων

color 2

Όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα των φωσφολιπιδίων στον οργανισμό μας αρχίζουν να φθίνουν και να υποβαθμίζονται

color 3
Το πιο γνωστό φωσφολιπίδιο είναι η «Φωσφατιδυλσερίνη»,
δεν είναι όμως ούτε το μόνο ούτε το πιο σημαντικό
color 4Τα 4 βασικά φωσφολιπίδια που συγκροτούν την κυτταρική μεμβράνη είναι: φωσφατιδυλσερίνη, φωσφατιδυλαιθανολαμίνη, φωσφατιδυλοχολίνη, φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη

Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη για τα φωσφολιπίδια;

Η σημασία των φωσφολιπιδίων επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα1 στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι από τους 525 συμμετέχοντες (άνω των 70 ετών) όσοι εμφάνιζαν συστηματική μείωση 10 συγκεκριμένων φωσφολιπιδίων στο αίμα, είτε είχαν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα άνοιας, είτε εκδήλωσαν το επόμενο άμεσο διάστημα (3ετία). Το ποσοστό επιτυχίας του τεστ έφθασε πάνω από 90%!

1Nat Med. 2014 Apr;20(4):415-8. doi: 10.1038/nm.3466. Epub 2014 Mar 9. Plasma phospholipids identify antecedent memory impairment in older adults. Mapstone M1, Cheema AK2, Fiandaca MS3, Zhong X4, Mhyre TR5, MacArthur LH5, Hall WJ6, Fisher SG7, Peterson DR8, Haley JM9, Nazar MD10, Rich SA11, Berlau DJ12, Peltz CB13, Tan MT4, Kawas CH13, Federoff HJ3.

Γιατί είναι τόσο μοναδικό το MemoVigor2flower;

Το MemoVigor είναι η κορυφαία και πιο πλήρης φυσική επιλογή για ενίσχυση της μνήμης και των πνευματικών επιδόσεων. Περιέχει 18 φυσικά συστατικά για μέγιστη συνεργιστική δράση.

20161012 bionat terranova landing page memovigor2 final blank 2 36Το μόνο με 4 είδη φωσφολιπιδίων

20161012 bionat terranova landing page memovigor2 final blank 2 36Προϊόν με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας
20161012 bionat terranova landing page memovigor2 final blank 2 36Χωρίς παρενέργειες
20161012 bionat terranova landing page memovigor2 final blank 2 36Συστήνεται από ΩΡΛ / Νευρολόγους / Ιδιωτικά & Δημόσια Νοσοκομεία
20161012 bionat terranova landing page memovigor2 final blank 2 36Κλινικές Μελέτες

Πώς λειτουργεί το MemoVigor2;

Το MemoVigor 2 έχει χαρακτηριστεί «Η πιο πλούσια τροφή για το μυαλό», από την Νευρολογική επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας, γιατί χάρη στην πλούσια σύνθεσή του λειτουργεί σε 3 διαφορετικά επίπεδα:

number 1

ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ
ΤΑ ΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,
ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΦΘΙΝΟΥΝ

number 2

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΡΙΖΩΝ, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

number 3

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ
ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ 

memovigor2 final 

 

     

  

  

Τα συστατικά του MemoVigor2

Είναι αναπόσπαστα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, συνεπώς παίζουν καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη, στην ωρίμανση αλλά και στην σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων που καθορίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες (μνήμη, συγκέντρωση, διαύγεια, όραση, ακοή, κλπ).

Βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα, αποτελώντας το 25% όλων των φωσφολιπιδίων. Παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ ρυθμίζει και την καμπυλότητα των μεμβρανών. Λειτουργεί ως ένας σημαντικός προάγγελος, υπόστρωμα ή δότης σε πολλές βιολογικές διαδρομές.

Βοηθά στην επεξεργασία των λιπαρών και στηρίζει την φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών.

Είναι ένα ορθομόριο που παρέχει αξιοσημείωτα οφέλη στον εγκεφαλικό μεταβολισμό. Απαιτείται για την παραγωγή της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά, ειδικά στα τμήματα που έχουν να κάνουν με τη μνήμη. Φαίνεται πως μετριάζει τα συμπτώματα της νόσου του αλτσχάιμερ, την κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS).

Είναι ο κύριος διεγερτικός νευροδιαβιβαστής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Παίζει κεντρικό ρόλο στην κωδικοποίηση των πληροφοριών, στο σχηματισμό και την ανάκτηση των μνημών, στη χωρική αναγνώριση και τη διατήρηση της προσοχής.

Συμμετέχουν στο σχηματισμό σημαντικών δομών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επιτελούν σημαντικές λειτουργίες στη διαμόρφωση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς και στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με οξυγόνο.

Η διατήρηση κανονικής συγκέντρωσης μαγνησίου στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των συνάψεων του κεντρικού νευρικού συστήματος στις οποίες βασίζεται η μνήμη.

Η συχνή κατανάλωση μύρτιλων βοηθά στην προστασία από νευροεκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται και με τη γήρανση. Τα μύρτιλα περιέχουν πολλά βιοενεργά συστατικά όπως οι ανθοκυανίνες, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και το άλφα-λινολενικό οξύ, ενώ είναι και μια εξαιρετική πηγή σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, Α και Ε, βήτα καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο και φωσφόρο.

είναι ένα φωσφολιπίδιο που υπό κανονικές συνθήκες εγκαθίσταται στο εσωτερικό των κυτταρικών μεμβρανών και συνεπώς εμπλέκεται σε πολυάριθμες λειτουργίες που σχετίζονται με τις μεμβράνες.

  • Είναι το βασικό συστατικό μέρος των νευρικών κυττάρων
  • Από την ύπαρξή της εξαρτώνται πολλές ζωτικές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων η παραγωγή ATP, η ιονική ομοιόσταση, τα επίπεδα ενεργοποίησης, η διέγερση, η κυτταρική επικοινωνία και απενεργοποίηση
  • Είναι αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, ειδικά ως προς την οξείδωση λόγω παρέμβασης σιδήρου

είναι ένα φωσφολιπίδιο που υπό κανονικές συνθήκες εγκαθίσταται στο εσωτερικό των κυτταρικών μεμβρανών και συνεπώς εμπλέκεται σε πολυάριθμες λειτουργίες που σχετίζονται με τις μεμβράνες.

  • Είναι το βασικό συστατικό μέρος των νευρικών κυττάρων
  • Από την ύπαρξή της εξαρτώνται πολλές ζωτικές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων η παραγωγή ATP, η ιονική ομοιόσταση, τα επίπεδα ενεργοποίησης, η διέγερση, η κυτταρική επικοινωνία και απενεργοποίηση
  • Είναι αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, ειδικά ως προς την οξείδωση λόγω παρέμβασης σιδήρου

Το ginkgo biloba συμβάλλει στην καλύτερη μικροκυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία και στην καλύτερη διαστολή των αρτηριών. Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Η καλύτερη οξυγόνωση και αιμάτωση του εγκεφάλου οδηγεί και στην ενίσχυση και βελτίωση της μνήμης. Το Ginkgo Biloba έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν στη «γήρανση» των εγκεφαλικών λειτουργιών.

Το Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ ή αλλιώς CLA ανήκει στην κατηγορία των πολυακόρεστων λιπαρών που ονομάζονται και «καλά» λιπαρά οξέα. Το σώμα μας δεν μπορεί να τα παράγει γι’ αυτό πρέπει να τα προσλαμβάνουμε από την τροφή. Παίζει καθοριστικό ρόλο για την μνήμη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς μελέτες το συνδέουν με προστασία από το αλτσχάιμερ.

Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, επιβραδύνοντας τη γήρανση (εκφύλιση) των κυττάρων σε επίπεδο νευρικού συστήματος.

τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Επίσης βοηθά στα αντανακλαστικά των νεύρων που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά μηνυμάτων από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο.

Είναι συστατικό των νευρικών ιστών. παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαβίβαση των μηνυμάτων στον εγκέφαλο, καθώς ενεργοποιεί μεγάλο αριθμό ενζύμων, ορμονών και μορίων

Πίνακας Συστατικών

Phosphatidylserine

22% 20.90 mg

Phosphatidylserine

18% 17.10mg

Phosphatidylcholine

15% 14.25mg

Phospatidylinositol

10%. 9.50mg

Glutamic Acid

90mg

L- Acetylcarnitine

250mg

Myrtillo extract

50mg

Ginkgo biloba

50mg

Linoleic Acid

19mg

Vitamin C

40mg

Vitamin E

6mg

Vitamin B1

0.825mg

Vitamin B6

1.05mg

Vitamin B12

1.25mcg

Selenium

23mcg

Δοκίμασαν και είπαν για το MemoVigor2

quotes 1

Πολύ γρήγορα δοκιμάζοντας το MemoVigor ένιωσα καλύτερα τη μνήμη μου, μεγαλύτερη διαύγεια και η ζωή μου απέκτησε άλλη ποιότητα

*Αναστάσιος Μαργκέλης

quotes 2

Εμείς το μάθαμε από τον παθολόγο μας τον κ. Ζήση και είχε δίκιο ο πατέρας μου θυμάται και επικοινωνεί καλύτερα είναι πιο ήρεμος πλέον

*Ελένη Καλαθάκη

quotes 2

Το σύστησε ο νευρολόγος στη μητέρα μου και τη βοήθησε πολύ στη μνήμη

*Φωτεινή Λύκου

Ένιωθα ένα κενό στο μυαλό μου μια αστάθεια. Από την 4η ημέρα με το Μemovigor ένιωθα να πατάω καλύτερα στα πόδια μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

*Σταυρούλα Γιανναράκου

quotes 3

Tον πατέρα μου τον βοήθησε πολύ στη μνήμη από τον δεύτερο μήνα θεραπείας θυμάται καλύτερα και είναι πιο ήρεμος

*Άννα Μαρτσούκα

quotes 3

Μελέτες & Βιβλιογραφία

1) Du X, Chen K, Choi CH, Li W, Cheng W, Stewart C, Hu N, Floyd RA, Kopke RD. Selective degeneration of synapses in the dorsal cochlear nucleus of chinchilla following acoustic trauma and effects of antioxidant treatment. Hough Ear Istitute, Oklahoma, OK 73112, Hear Res. 2012 Jan; 283(1-2): 1-13. Epub 2011 Dec 9.USA.
2) Radici M, Bucolo S, Beatrice F, Formica C, Staiti T, Staiti V. Evualation of use of association of pharmacological therapy with integrator (Vegetal phosfatidylserine, L-acetilcarnitine, Ginkgo Biloba, Vitamins C-E-B1-B6-B12) and hyperbaric oxygen therapy (HBOT) in sudden sensorineural haring loss (SSNL). Presented at 96° National Congress SIO, Rimini; 13-16 May 2009.
3) Kidd PM. Alzheimer’s disease, amnesic mild cognitive impairment, and age-associated memory impairment: current understanding and progress toward integrative prevention. Altern Med Rev. 2008 Jun; 13(2): 85-115. Cell Biology; University of California, Berkeley, USA, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
4) McMackin CJ, Widlansky ME, Hamburg NM, Huang AL, Weller S, Holbrook M, Gokce N, Hagen TM, Keaney JF Jr, Vita JA. Effect of combined treatment with alpha-Lipoic acid and acetyl-L-carnitine on vascular function and blood pressure in patients with coronary artery disease. J Clin Hypertens (Greenwich). 2007 Apr; 9(4): 285-6.
5) Kennedy DOL, Haskell CF, Mauri PL, Scholey AB. Acute cognitive effects of standardised Ginkgo biloba extract complexed with phosphatidylserine. Hum Psychopharmacol. 2007 Jun; 22(4): 199-210.
6) Victor S, Sierpina MD, University of Texas (UTMB); bernd Wollschlaeger MD, North Miami Beach, Florida; Mark Blumenthal, American Botanical Council Austin. Ginkgo biloba used in the treatment of early-stage Alzheimer’disease, vascular dementia, peripheral claudication and tinnitus of vascular origin. American Academy of Family Physician; Am Fam Physician 2003; 68: 923-6.
7) Jorrisen BL, Brouns F, Van Boxtel MP, Riedel WJ. Safety of soy-derived phosphatidylserine in elderly people. Nutr Neurosci. 2002 Oct; 5(5): 337-43.
8) Seidman MD, Khan MJ, Bai U, Shirwany N, Quirk WS. Biologic activity of mitochondrial metabolites on aging and age-related loss. Department of Otolaryngology Head & Neck Surgery, Henry Ford Health System, Detroit Michigan 48323, Am J Otol.2000 Mar; 21(2): 161-7. USA.
9) Pittler MH, Ernst E. “ Ginkgo biloba extract for the treatment of intermittent claudication: a meta-analysis of randomized trials“. Am J Med. 2000 Ma; 108(4). 276-281.
10) Clostre F. Ginkgo biloba extract (EGb 761). State of knowledge in the dawn of the year 2000. Institut Henri Beaufour, Les Ulis. Ann Pharm Fr. 1999 Jul; 57 Suppl 1: 1S8 88 FRANCE.
* Δεν υπάρχει εγγύηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

Σχετικά άρθρα

Φωσφολιπίδια: τι λένε οι έρευνες για το ρόλο τους στο αλτσχάιμερ.

Φωσφολιπίδια

Τα φωσφολιπίδια, είναι αναπόσπαστα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, συνεπώς παίζουν καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη, στην ωρίμανση... 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

10 μικρές αλλαγές για να απομακρύνεις τον κίνδυνο του αλτσχάιμερ!

10 μικρεσ αλλαγεσ

1. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας αερόβια Άσκηση.
Το τρέξιμο, το περπάτημα και το κολύμπι αυξάνουν τη ροή αίματος... 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ!

ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ

Νιώθετε ότι ξεχνάτε όλο και περισσότερο. Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε το σκορ σας... 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Υποφέρετε από εμβοές και ιλίγγους;

postit tha tobreite