Διεθνής Ημέρα Πυγμαχίας: Τη γιορτάζουμε με τον Στέλιο Παπαδόπουλο!

icon
23 Ιουλίου 2020

Διεθνής Ημέρα Πυγμαχίας: Τη γιορτάζουμε με τον Στέλιο Παπαδόπουλο!

Η Διεθνής Ημέρα Πυγμαχίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22.0 7 με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Πρόκειται για ένα άθλημα με αρχαιοελληνικές ρίζες, αλλά στη σύγχρονη μορφή του έλκει την καταγωγή του από τη Μεγάλη Βρετανία.

Τι θα έλεγες να μπούμε στο ρινγκ και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την πυγμαχία, μέσα από τα μάτια του Στέλιου Παπαδόπουλου, του αήττητου Έλληνα πυγμάχου;

Ο Στέλιος ξεκίνησε την πυγμαχία στα 12 χρόνια του, ενώ κάνει kick boxing από τα 4. Έχει 14 επαγγελματικούς αγώνες πυγμαχίας στο ενεργητικό του και παραμένει αήττητος!

«Από ό,τι μου λένε, ζητούσα επίμονα να ξεκινήσω καράτε. Μάλλον το είχα δει σε κάποια ταινία (γέλια)... Και κάπως έτσι οι γονείς μου αποφάσισαν να ξεκινήσω μία πολεμική τέχνη.»

Για εκείνον ο μοναδικός αντίπαλος που βλέπει πάντα μπροστά του είναι ο ίδιος του εαυτός, ενώ για στόχο του έχει πάντα την κορυφή.

“Κοιτάω μόνο εκεί και δε συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο. Εφόσον καταφέρω ξεπεράσω τον εαυτό μου, μπορώ να κάνω τα πάντα!”

Τι προπόνηση περιλαμβάνει η προετοιμασία σου;

Στις προετοιμασίες κάνω δύο ώρες πυγμαχία την ημέρα και μία με δύο ώρες ενδυνάμωση ή τρέξιμο. Μάλιστα πιο πολύ τρέχω παρά κάνω πυγμαχία, για να είμαι στη φόρμα που θέλω. Σε μη αγωνιστική περίοδο προπονούμαι καθημερινά για περίπου δύο ώρες.

Επίσης κάνω κάποια personal μαθήματα πυγμαχίας. Η πυγμαχία είναι δύσκολο άθλημα, για όσους την πάρουν σοβαρά και το σώμα σου πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

icon

Τι γίνεται τώρα με την πανδημία και τους αγώνες;

Όπως σε όλους τομείς έτσι κ στην πυγμαχία οι αγώνες σε κλειστό χώρο είναι δύσκολο να γίνουν. Γίνονται μόνο όταν οι αγώνες παίζουν στην τηλεόραση και μπορούν να πληρωθούν οι αθλητές μέσω χορηγών.

Όταν δεν είσαι σε αγωνιστική προετοιμασία, πως περνάς τον χρόνο σου;

Με τους δικούς μου ανθρώπους και απολαμβάνοντας το burger μου (γέλια). Γενικά προσπαθώ να περνάω ήρεμα τις ημέρες μου και να ταξιδεύω.

Προσέχεις πολύ τη διατροφή σου;;

Όταν είμαι σε αγωνιστική προετοιμασία, ακολουθώ κατά γράμμα το πρόγραμμα του διατροφολόγου μου. Η πυγμαχία ως χόμπι αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Όταν όμως θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά μαζί της, πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις πολλά!

Υπάρχουν γυναίκες στον χώρο;

Λίγες και καλές, που λένε! Ξεχωρίζω τη Χριστίνα Λιναρδάτου, που έχει γίνει δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην επαγγελματική πυγμαχία.

Τι θα έλεγες σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την πυγμαχία;

Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα όπως και όλα τα άλλα. Μπορεί να το ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ως που θέλεις να το πας. Όπως προανέφερα, όταν μπαίνεις στο επαγγελματικό κομμάτι, τότε πρέπει να φανείς υπεύθυνος και να συνειδητοποιήσεις ότι εκτός από τις θυσίες που θα κάνεις, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο των τραυματισμών.

icon

Και όταν ένας αγώνας τελειώνει;

Μετά από κάθε αγώνα αυτό που νιώθεις είναι ότι ο κόπος, ο ιδρώτας και οι θυσίες που έκανες, απέδωσαν αφού πήρες το αποτέλεσμα που είχες βάλει στόχο.

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato