Glamourous Xmas: Ο οδηγός για να λάμψεις τις φετινές γιορτές!

icon
14 Δεκεμβρίου 2021

Glamourous Xmas: Ο οδηγός για να λάμψεις τις φετινές γιορτές!


Οι γιορτές πλησιάζουν! Φέτος ειδικά θέλουμε να είναι πιο λαμπερές από ποτέ!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ιδανική για να προσέξουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο το τι θα επιλέξουμε να φορέσουμε ή τι κοσμήματα θα βάλουμε! Η ακτινοβολία πηγάζει από μέσα μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε καλή διάθεση, να φροντίζουμε τη διατροφή μας και την επιδερμίδα μας.

Τι να κάνεις τις ημέρες των γιορτών;

1. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό

Οι ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα πολυάσχολες και πολλές φορές τείνουμε να φεύγουμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε φάει πρωινό και καταλήγουμε το μεσημέρι να «πεθαίνουμε» από την πείνα. Θυμήσου πριν ξεκινήσεις τις εξωτερικές ή εσωτερικές δουλειές αντάμειψε τον εαυτό σου με ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα. Κατά προτίμηση, φρόντισε να είναι υψηλό σε πρωτεΐνες ώστε να σε κρατήσει χορτάτη/ο ως το μεσημέρι.

2. Βάλε στην καθημερινή διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και ασκούν αντιγηραντική δράση. Εξαιρετική και super- επιλογή είναι το ιπποφαές που συνδυάζει πληθώρα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών και φλαβονοειδών. Μπορείς να αντικαταστάσεις την πατάτα με γλυκοπατάτα, η οποία περιέχει βήτα καροτένιο, αντιοξειδωτικό με σημαντική επίδραση στην υγεία του δέρματος. Πρόσθεσε κολοκυθόσπορο στις σαλάτες ή στο γιαούρτι σου, είναι πλούσιος σε ψευδάργυρο που βοηθά στα γερά μαλλιά - νύχια και στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

3. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για ένα λαμπερό δέρμα είναι καθαρισμός -  απολέπιση -  ενυδάτωση. Δώσε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές και χρησιμοποίησε τις μάσκες προσώπου σου! Επίσης, σημαντικός για να νιώθεις φρέσκια είναι ο ύπνος. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και πέσε για ύπνο νωρίς!

4. Βάλε ένα μέτρο στα γλυκά

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολοι γιατί οι πειρασμοί βρίσκονται παντού τριγύρω μας! Η αλήθεια είναι ότι αν τα «απαγορεύσεις», δημιουργείς στον εαυτό σου μια μεγαλύτερη επιθυμία. Γι’ αυτό φρόντισε να μην σου τα στερείς αλλά να τα εντάξεις με μέτρο στο πλαίσιο της καθημερινότητάς σου! Πολύ βοηθητικά στην αντιμετώπιση αυτής της λιγούρας και της έντονης επιθυμίας για γλυκά είναι το χρώμιο και η κανέλα, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

5. Απόλαυσε τις ημέρες των γιορτών χωρίς τύψεις

Πάνω από όλα οι ημέρες των γιορτών είναι για να περάσουμε καλά με τους φίλους και την οικογένειά μας! Δεν χρειάζεται ούτε να μετράμε τις μπουκιές μας ούτε να αφήνουμε να μας κάνουν σχόλια για το φαγητό που τρώμε. Ακόμη, κι αν φάμε πολύ μια μέρα, η επόμενη είναι μια καινούργια μέρα που ξεκινά από την αρχή!

 

Ευαγγελία Αυγεράκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc

Βιβλιογραφία

  1. Yazdanpanah et al., (2019), Effects of cinnamon supplementation on body weight and composition in adults: A systematic review and meta‐analysis of controlled clinical trials, Phytotherapy Research
  2. Mousavi et al., (2019), Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials, Clinical Nutrition.
  3. Tsang et al., (2019), A meta-analysis of the effect of chromium supplementation on anthropometric indices of subjects with overweight or obesity, Clinical Obesity.
  4. Wilhelm Stahl and Helmut Sies, (2012), b-Carotene and other carotenoids in protection from sunlight, Am J Clin Nutr.-(51)
  5. Almohanna, H. M., Ahmed, A. A., Tsatalis, J. P., & Tosti, A. (2019). The role of vitamins and minerals in hair loss: a review. Dermatology and therapy, 9(1), 51-70.
  6. Olas, B. (2018). The beneficial health aspects of sea buckthorn (Elaeagnus rhamnoides (L.) A. Nelson) oil. Journal of ethnopharmacology, 213, 183-190.<
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato