Καραντίνα και Ομορφιά: Γιατί η δεύτερη «σώζει» την πρώτη

icon
28 Απριλίου 2020

Καραντίνα και Ομορφιά: Γιατί η δεύτερη «σώζει» την πρώτη

Η ομορφιά δεν είναι σίγουρα στις άμεσες προτεραιότητές μας όταν μένουμε σπίτι και με όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη την περίοδο που διανύουμε.

Ωστόσο αν της δώσουμε λίγη σημασία, εκείνη θα μας ανταποδώσει χαρά και ανεβασμένη διάθεση. Εξάλλου η ομορφιά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή υγεία!

Ακολουθούμε μία ρουτίνα ομορφιάς

Η λέξη “ρουτίνα” θυμίζει μία έννοια αρνητική. Στην πραγματικότητα όμως είναι αυτή που θα μας βάλει σ’ ένα πρόγραμμα, θα μας δώσει στόχους και θα μας φέρει ένα κυριολεκτικά όμορφο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Όρισε τις ημέρες που θα ασχολείσαι μ’ ένα ξεχωριστό κομμάτι της ομορφιάς σου και προσπάθησε να μείνεις πιστή σε αυτό. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μία μέρα ενυδάτωσης, μία μέρα για πίλιγκ σώματος και μία ημέρα την εβδομάδα για άλλες μάσκες όπως είναι η αντίστοιχη για τα μαλλιά σου. Κάθε μέρα όμως φρόντιζε να ενυδατώνεις το πρόσωπο και σώμα.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι ομορφιάς, ακόμη και στην καραντίνα, είναι η ενυδάτωση. Κάθε μέρα όμως φρόντιζε να ενυδατώνεις το πρόσωπο και σώμα, με κρέμα σώματος ή βούτυρο καριτέ και φυσικά μία κρέμα για τα χέρια μας που είναι τόσο ταλαιπωρημένα από τα πλυσίματα και τα αντισηπτικά.

Τέλος ξεκίνησε την κάθε ημέρα σου, αφιερώνοντας δέκα λεπτά στο πρόσωπό σου και τον σχολαστικό καθαρισμό του μ’ ένα προϊόν χωρίς σαπούνι και άφθονο νερό. Προσοχή, προτίμησε να σκουπίσεις το πρόσωπό σου με βαμβάκι παρά με μία πετσέτα.

Μην αμελείς την ομορφιά που ξεκινάει από μέσα σου!

Όταν νιώθεις την ψυχολογία σου να πέφτει, θα βλέπεις και τον εαυτό σου λιγότερο όμορφο. Τότε είναι που σε χρειάζεται! Τροφοδότησέ τον με ό,τι τον ευχαριστεί και άρα, τον ομορφαίνει…

  • Αύξησε τον χρόνο που αφιερώνεις στις αθλητικές δραστηριότητές σου.
  • Δώσε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο που έχεις στην καραντίνα, στη δημιουργικότητά σου.
  • Άκου τη μουσική που αγαπάς και χόρεψε ελεύθερα. Κι αν δεν το έχεις, κάνε ένα τικ τοκ βρε παιδί μου!
  • Κάνε κάθε μέρα κι ένα νέο look στα μαλλιά ή το μακιγιάζ σου (why not;)
  • Μη θυμώνεις με τον περίγυρό σου, αλλά χάρισέ τους χαμόγελα και θα δεις πόσα φωτεινά χαμόγελα θα πάρεις πίσω.
Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato