Πρωινά θρεπτικά και διαιτητικά!

icon
13 Οκτωβρίου 2017

Πρωινά θρεπτικά και διαιτητικά!

Περιεχόμενα:


Έχετε βαρεθεί να τρώτε καθημερινά στο πρωινό σας γάλα και δημητριακά; Είστε από εκείνους που...

...ξυπνάτε με αυξημένη πείνα και το τοστάκι δε σας κρατά παραπάνω από 1 ώρα; Θέλετε να φάτε ένα πλούσιο πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας;

  Όπως ξέρουμε όλοι, το πρωινό είναι ένα από τα βασικά και ίσως από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, αφού είναι αυτό που θα σας γεμίσει ενέργεια το πρωί και θα σας κρατήσει μακριά από τις τυρόπιτες και τις λουκανικόπιτες στο γραφείο.

  Αν αφιερώσετε 10 λεπτά την ημέρα πριν φύγετε για τη δουλειά σε ένα σωστό πρωινό, θα καταφέρετε να πεινάτε λιγότερο στη συνέχεια, να έχετε πάρει από νωρίς θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να λειτουργήσει και να δώσετε σωστό καύσιμο στο μεταβολισμό σας, ώστε να πάρει μπρος μετά την πολύωρη νηστεία της νύχτας.

Δείτε κάποιες ιδέες & τις θερμίδες αντίστοιχα, που μπορείτε να ετοιμάσετε πριν φύγετε για το γραφείο και ξεκινήστε από αύριο κι όλας. Κι ας μην είναι Δευτέρα!

Συγκεκριμένα:


Ομελέτα με καπνιστό σολομό:
  Κι όμως! Μπορείτε να φτιάξετε ένα γκουρμέ πρωινό σε μόλις 13 λεπτά, με αβγά, λίγο καπνιστό σολομό, σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί και να φάτε ένα πλήρες γεύμα με καλά λιπαρά και πρωτεΐνη που θα σας δυναμώσει και θα σας κρατήσει δυνατούς μέχρι το επόμενο γεύμα. Θερμίδες: 320.


→ Μους σοκολάτας με αβοκάντο:
  Το αβοκάντο είναι καλή πηγή ω-6 λιπαρών. Για να φτιάξετε τη σοκολατένια μους θα χρειαστείτε 1 αβοκάντο ώριμο, 2 κ.σ. κούπα κακάο, 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου, 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απολαμβάνεις! Η μερίδα σου είναι 1 φλιτζάνι του τσαγιού και έχει μόλις 130 θερμίδες.
Δοκίμασε το στο πρωινό ή ως σνακ!

→ Βρώμη… orient express:
  Αν δεν έχετε και πολύ χρόνο για προετοιμασίες, ετοιμάστε σε 3 λεπτά ένα πλούσιο πρωινό με βάση τη βρώμη. Προσθέστε στη βρώμη σας λίγο γάλα, 11 κ.σ. σούπας ξηροί καρποί, λίγη κανέλα Κεϋλάνης, 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά του γλυκού λιναρόσπορο και 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φρούτα. Θερμίδες: 320

→ Αβγά με μανιτάρια:
  Χτυπήστε 2 αβγά, και αναμείξτε τα με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια που θα τα έχετε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, λίγη μοτσαρέλα και λίγη ντομάτα στο τηγάνι. Χρειάζεται μόλις 4 λεπτά προετοιμασία και είναι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Θερμίδες: 300.

→ Παρφέ φράουλα:
  Αν σηκώνεστε από το κρεβάτι και έχετε επιθυμία για κατανάλωση γλυκού σας έχουμε την υγιεινή λύση που θα ξετρελάνει τους γευστικούς σας κάλυκες. Σε 1 φλ. γιαούρτι 2% προσθέστε κομμάτια φρέσκων φρούτων, flakes μαύρης σοκολάτας, 1 κ.σ. ξηροί καρποί και 1 κ.γ. μέλι. Θερμίδες: 170.

→ Γλυκό smoothie φρούτων:
  Ξυπνήστε με ένα λαχταριστό μείγμα μπανάνας, berries, μήλο στο οποίο προσθέτετε μισό φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά (ή γάλα αμυγδάλου ή σόγιας) και μισή κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγάβης, χτυπώντας τα στο μπλέντερ όλα μαζί. Το smoothie αυτό, εκτός από γλυκό αποτελεί επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Θερμίδες: 220.

→ Αυγό στο πρωινό:
  1-2 αυγά βραστά με 1 φέτα ψωμί ολ. Άλεσης και συνδυαστικά για ένα πλήρες γεύμα συνδυάστε με 1 φλ. φυσικό χυμό φρούτων εποχής και λαχανικά της επιλογής σας.
Για εκείνους που έχουν μαγειρικές ανησυχίες, κάντε τα αυγά σας ποσέ. Θερμίδες: 320.

   

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato