facebook

Ξεκίνα τη μέρα σου με αυτά τα 3 υγεινά πρωινά!

icon
6 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνα τη μέρα σου με αυτά τα 3 υγεινά πρωινά!



1. Porridge με γάλα αμυγδάλου και φρούτα του χειμώνα


Υλικά:
• 50 γρ. νιφάδες βρώμης
• 350 ml. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
• ½ φλ. Φρέσκα φρούτα (μούρα, μπανάνα, ακτινίδιο)
• Κανέλα Κεϋλάνης τριμμένη
• Σταγόνες ή flakes Μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
• 2 κ.σ. ανάλατοι ξηροί καρποί
→ Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζεις μέχρι να χυλώσει το γάλα αμυγδάλου και τη βρώμη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις χυλώσει, απομακρύνεις από τη φωτιά και σερβίρεις σε ένα μπολ. Σερβίρεις με φρεσκοκομμένα φρούτα, κανέλα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, τη μαύρη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς
Tip: Μπορείς βέβαια να κάνεις το ίδιο πράγμα και στο μικροκυμάτων, τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήνοντάς το στο Max για 3 λεπτά.


2. Light Pancakes


→ Υλικά:
• ½ φλιτζάνι βρώμη
• ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
• ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
• ¼ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
• 2 ασπράδια αυγού
• ½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
• 1 μπανάνα
Εκτέλεση:
Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα. Μετά προσθέτετε την αλεσμένη βρόμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο επιπλέον γάλα.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει πολύ καλά, ρίχνετε το μείγμα και φτιάχνετε μικρά pancakes. Τα γυρίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε με μέλι και φέτες μήλου ή τυρί κρέμα Light και σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή τριμμένα καρύδια και σιρόπι Αγαύης.


3. Αυγό ποσέ και αβοκάντο spread


→ Yλικά:
• ½ ώριμο αβοκάντο
• 2 κ.γ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• Πιπέρι τριμμένο
• 1 φέτα ψωμί ζέας ή Dinkel
• 1 αυγό ποσέ
→ Εκτέλεση:
Σε ενα μπολ λιώνεις το αβοκάντο με τη βοήθεια πηρουνιού, προσθέτεις το λεμόνι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά. Αλείφεις το μίγμα σε μία φέτα ψωμί Ζέας ή Dinkel και σερβίρεις το αυγό.

Στέλλα Κατσιβέλη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Sports Nutrition MSc

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato