facebook

Troxiven - BIONAT

icon
Τι είναι οι αιμορροΐδες;
Οι αιμορροΐδες είναι συστάδες αγγείων που αποτελούνται από μικρού μεγέθους αρτηρίες και φλέβες, οι οποίες διαπλέκονται μεταξύ τους και βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα του παχέος εντέρου (εσωτερικές αιμορροΐδες) και στον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες).
Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους:


1. πόνος
2. κνησμός
3. τοπικός ερεθισμός 
4. αίσθημα καύσου
5. αιμορραγία
icon
Στάδια Αιμορροϊδων

Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής τους, οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε τέσσερις βαθμούς:  • Πρώτου βαθμού είναι οι αιμορροΐδες που δεν είναι εμφανείς απ' έξω και φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο κατά την εξέταση.

  • Δεύτερου βαθμού είναι αυτές που προπίπτουν μέσα στον πρωκτό.

  • Τρίτου βαθμού αυτές που εξέρχονται έξω από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τον ασθενή.

  • Τέταρτου βαθμού είναι αυτές που εξέρχονται και δεν ανατάσσονται εύκολα.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων του πρώτου βαθμού και του δεύτερου βαθμού είναι συντηρητική, ενώ η θεραπεία του τρίτου και του τέταρτου βαθμού μπορεί να είναι επεμβατική.

Βιβλιογραφική πηγή

Clinical Practice Committee,

American Gastroenterological Association.

American Gastroenterological Association medical position statement: Diagnosis and treatment of hemorrhoids. Gastroenterology. 2004

Πιθανοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνισή τους

Ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα όπως για παράδειγμα οι έγκυες γυναίκες, άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, άτομα που σηκώνουν συχνά βάρη κ.α.


Πιθανοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνισή τους


  • Καθιστική ζωή
  • Παχυσαρκία
  • Διατροφή φτωχή σε φυτικές ίνες
  • Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ
  • Εγκυμοσύνη
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα / διάρροια

Βιβλιογραφικές πηγές

Riss S et al., (2012) The prevalence of hemorrhoids in adults. Int J Colorectal Dis.

Pigot F et al., (2005) Risk factors associated with hemorrhoidal symptoms in specialized consultation. Gastroenterol Clin Biol.

icon
Προτάσεις

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού, αλλαγές των καθημερινών συνηθειών


ενδεχομένως να συμβάλλουν στον έλεγχο της αιμορροϊδοπάθειας και στη μείωση των συμπτωμάτων

Ισορροπημένη διατροφή: κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (π.χ. προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα) Επαρκής κατανάλωση νερού ( 6-8 ποτήρια/ημέρα) Αύξηση φυσικής δραστηριότητας (περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι) Φροντίδα της προσωπικής υγιεινής
Αποφυγή διαβάσματος στην τουαλέτα Μείωση καθιστικών δραστηριοτήτων

Βιβλιογραφικές πηγές

Varut Lohsiriwat, (2012) Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical management, World J Gastroenterol.

Nisar PJ1, Scholefield JH, (2003), Managing haemorrhoids, BMJ

Tι είναι το Troxiven;

Η ΝΕΑ συνδυαστική πρόταση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων

icon Τroxiven Retard
Ένας ισορροπημένος συνδυασμός 3 φλαβονοειδών και φυλλικού οξέος. Η διοσμίνη, η εσπεριδίνη και η τροξερουτίνη συμβάλλουν στην επαρκή λειτουργικότητα και στον τόνο του τριχοειδικού / φλεβικού συστήματος, δρουν κατά της ευθραυστότητας των τριχοειδών αγγείων και των φλεβών και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία μέσω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, ενώ το φυλλικό οξύ συμμετέχει στη παραγωγή του αίματος.
Τρόπος Λήψης: 1 δισκίο καθημερινά, 3 δισκία για 5 ημέρες σε οξεία αιμορροϊδική κρίση.

Βιβλιογραφική πηγή

Giannini et al., (2015), Flavonoids mixture (diosmin, troxerutin, hesperidin) in the treatment of acute hemorrhoidal disease: a prospective, randomized, triple-blind, controlled trial, Tech Coloproctol

icon Τroxiven Gel
Το Troxiven Gel είναι μια κρύα γέλη δερματολογικά ελεγμένη, που αποτελείται από 10 συστατικά. Ενδεικτικά, ο συνδυασμός των 3 φλαβονοειδών συμβάλλει στη καλύτερη ροή τους αίματος στη μικροκυκλοφορία λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, ενώ η ασιατική σεντέλα συμβάλλει στην ακεραιότητα του συνδετικού ιστού και βελτιώνει την τριχοειδική διαπερατότητα. Όλα τα συστατικά του Troxiven gel είναι πλούσιες πηγές φλαβονοειδών.
Τρόπος Εφαρμογής: Επάλειψη 2-3 φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή. Για αύξηση της κρυοθεραπευτικής δράσης, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Βιβλιογραφική πηγή

Giannini et al., (2015), Flavonoids mixture (diosmin, troxerutin, hesperidin) in the treatment of acute hemorrhoidal disease: a prospective, randomized, triple-blind, controlled trial, Tech Coloproctol

Pointel et al., (1987) Titrated extract of Centella asiatica in the treatment of venous insufficiency of the lower limbs, Angiology

Συστατικά
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
 

 

espa-migato