Βιταμίνη D3

icon

Τι είναι: Η βιταμίνη D3 ή, αλλιώς, χοληκαλσιφερόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Που βοηθάει:
1. Στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου,
2. Στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα,
3. Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και των μυών,
4. Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
5. Στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη: 15μg

Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε λίγα τρόφιμα, όπως σε λιπαρά ψάρια, σε τυριά, στον κρόκο αυγού καθώς και στα εμπλουτισμένα τρόφιμα. Κυρία πηγή βιταμίνης D είναι η ενδογενής παραγωγή στον οργανισμό μας με τη βοήθεια των ακτίνων του ήλιου.

Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα και καθυστέρηση στην ανάπτυξη. Στους ενήλικες μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχα οστεομαλακία και οστεοπόρωση.

Παρενέργειες  / Αντενδείξεις:
Οι υπερβολικές ποσότητες της βιταμίνης D μπορούν να οδηγήσουν σε τοξικότητα. Προκαλείται υπερασβεστιαιμία και υπερασβετιουρία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λίθους στους νεφρούς, ασβεστοποίηση μαλακών ιστών όπως αρτηρίες και καρδιακές αρρυθμίες.

19 είδη

ανά σελίδα

19 είδη

ανά σελίδα
espa-migato