Συμβουλές για το ιδανικό σώμα παραλίας!

icon
12 Ιουλίου 2021

Συμβουλές για το ιδανικό σώμα παραλίας!


Είναι γεγονός πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τις 5+1 συμβουλές για το ιδανικό σώμα παραλίας.

Εμφανίζονται λοιπόν, μαγικές συνταγές καύσης λίπους, μηχανήματα μείωσης πόντων και ολιγοθερμιδικά σκευάσματα που αντικαθιστούν γεύματα με έναν και μοναδικό στόχο: Το σώμα παραλίας.

Και αναρωτιέμαι, πώς μοιάζει τελικά αυτό το σώμα; Έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύσταση λίπους και για τον αριθμό των κοιλιακών;

Κάποιος το αποκτά και το έχει μια για πάντα, ή κάθε άνοιξη χρειάζεται να πασχίζει γι’ αυτό;

Και ας υποθέσουμε πως κάποιος το έχει, μετά πως νιώθει διαφορετικά;

Πώς θα ήταν άραγε αν νιώθαμε καθημερινά έτσι ακριβώς όπως πιστεύουμε ότι θα νιώθουμε με το ιδανικό σώμα παραλίας;

Το σώμα του καθενός είναι το σπίτι του. Και αυτό το κάνει μοναδικό. Γιατί το σπίτι του καθενός μας, είναι μοναδικό. Το χτίζουμε με τα υλικά που θεωρούμε πιο ασφαλή, το διακοσμούμε με αγάπη. Το ζεσταίνουμε και το φροντίζουμε.

Το σπίτι μας χρειάζεται συντήρηση. Χρειάζεται επισκευές και μερεμέτια. Και άλλος αργά, άλλος γρήγορα, όλοι τελικά τα κάνουμε. Γιατί το χρειαζόμαστε το σπίτι μας. Γιατί το αγαπάμε και το σεβόμαστε.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το σώμα μας. Είναι δικό μας, καταδικό μας και εμείς έχουμε την αποκλειστική ευθύνη του. Να το μεγαλώσουμε, να του κλείσουμε τις πληγές, να το θρέψουμε και να το αγκαλιάσουμε.

Γιατί το σώμα μας ήταν εκεί όταν μείναμε μόνοι.

Όταν γεννήσαμε ένα μωρό. Και ας μας άφησε ραγάδες η εγκυμοσύνη.

Όταν παίζαμε με τα άλλα παιδιά στην πλατεία. Και ας έχουν σημάδια τα γόνατα μας.

Όταν εγχειριστήκαμε. Και ας μας άφησε μια ουλή να μας θυμίζει πως πάει πέρασε κ αυτό. Και το σώμα μας ήταν εκεί μαζί με εμάς, για εμάς.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει ιδανικό σώμα παραλίας.

Υπάρχουν σώματα που θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας και τη ζεστασιά του ήλιου. Που θέλουν νιώσουν την ελευθερία και τον σεβασμό. Και έτσι με έναν μαγικό τρόπο, γίνονται όλα σώματα παραλίας.

Σώματα που θέλουν αγάπη και φροντίδα. Θρέψη και υπομονή.

Και αφού προσεγγίσουμε το σώμα μας με αυτή τη διάθεση τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε και τις αλλαγές που ενδεχομένως να χρειάζεται και να επιθυμούμε.

Να φροντίσουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας! Να τη συμπληρώσουμε με συστατικά που θα ενισχύσουν τη φυσιολογική λειτουργία του!

Να εντάξουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας!

Να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο και πιο ποιοτικά!

Να πίνουμε περισσότερο νερό!

Γιατί όσο φροντίζουμε, εκτιμούμε και νιώθουμε περήφανοι για το σπίτι μας, τόσο ευκολότερα μπορούμε να μας προστατέψουμε!

 

icon

Κατερίνα Πρωτογεράκη
Χημικός ΜSc | Σύμβουλος Συμπληρωμάτων διατροφής NLP Wellbeing Coach (certified by INLPTA)

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί