Κριθαρόχορτο

Κριθαρόχορτο
Τι είναι: Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare) της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών. Το κριθαρόχορτο είναι το φύλλο φυτού κριθαριού.

Που βοηθάει: Το κριθαρόχορτο αποτελεί πηγή του σημαντικού αντιοξειδωτικού ενζύμου, του υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), καθώς και αντιοξειδωτικών βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και καροτενοειδών.

14 είδη

ανά σελίδα

14 είδη

ανά σελίδα
espa-migato