Λαπάτσο

Λαπάτσο
Τι είναι: Γνωστό και ως πάου ντ’ άρκο (pau d’ arco), ίπε ρόξο (ipe roxo) και ταχίμπο (taheebo), είναι ένα γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής. Περιέχει φυτοχημικά, όπως το β-καροτένιο, β-σιτοστερόλη, μια χημική ουσία που ονομάζεται "lapahol". Η F.D.A. (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ.) απέδωσε το 1981 στο Lapacho το «Πιστοποιητικό Ασφαλείας».

Που βοηθάει: Το εκχύλισμα του φυτού περιέχει σύμπλεγμα 18 κινονών και κερσετίνης που δρουν κατά gram- και gram+ βακτηρίων (Staphylococcus, Streptococcus, Brucella, κ.ά), μυκήτων (Candida albicans, Trichophyton), ιών (έρπης Ι και ΙΙ, ρετροϊοί, άφθες και αφθώδεις στοματίτιδες) και φλεγμονών. Οι πιο σημαντικές δράσεις του Lapacho είναι η αντιμυκητισιακή, η αντιμικροβιακή, η αντϊική, η αντιφλεγμονώδης και η ανοσοδιεργετική ενώ υπάρχουν έρευνες ακόμη και στον τομέα της ογκολογίας.

4 είδη

ανά σελίδα

4 είδη

ανά σελίδα
espa-migato