Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο
Τι είναι: Είναι το λάδι που προκύπτει από τους καρπούς της ελιάς. Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (MUFA) καθώς και πληθώρα βιοδραστικών συστατικών. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του, το ελαιόλαδο αποτελείται από ωμέγα-9 μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Που βοηθάει: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου φαίνεται να σχετίζονται με την προστασία κατά του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Η συμβολή του σε διατροφικά προγράμματα για την «καλή υγεία της καρδιάς» συνίσταται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και την ικανότητά του να ανταγωνίζεται τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, τα φαινολικά του συστατικά έχουν δείξει αντι-φλεγμονώδεις και χημειο-προστατευτικές ιδιότητες.

4 είδη

ανά σελίδα

4 είδη

ανά σελίδα
espa-migato