Bionat Metacartil 20 δισκία

Ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των οστών με βάση τη χονδροϊτίνη, τη γλυκοζαμίνη, το αρπαγόφυτο, το κολλαγόνο τύπου II, τη βιταμίνη D και τη βιταμίνη Β1.

Συμβάλλει:
  • Στη φυσιολογική λειτουργία των αρθρώσεων
  • Στη φυσιολογική λειτουργία των συνδέσμων
  • Στη φυσιολογική λειτουργία των οστών
    με την ευεργετική δράση της γλυκοζαμίνης, της χονδροιτίνης, του αρπαγόφυτου και του κολαγόνου
Μορφή: 20 δισκία
Αριθμ. Πρωτ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 122881/15.10.2019
SKU
A927172647
Τρόπος λήψης 1 δισκίο το πρωί με άδειο στομάχι
Μορφή 20 δισκία
  
ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑ 1 ΔΙΣΚΙΟ %VNR*
Θειϊκή Χονδροϊτίνη 400mg       
Γλυκοζαμίνη 400mg       

Αρπαγόφυτο (ξηρό εκχύλισμα)

εκ των οποίων Arpagoside

90mg

2.25mg

      
Κολλαγόνο τύπου ΙΙ 1mg        
Βιταμίνη B1 0.7mg 63
Βιταμίνη D 2.5μg 50

*%VNR = ποσοστό αναφοράς θρεπτικής αξίας

Γλυκοζαμίνη
Γλυκοζαμίνη Τι είναι: Είναι ένας ενδογενής αμινομονοσακχαρίτης που συντίθεται από τη γλυκόζη του σώματος μας. Η φυτική πηγή της γλυκοζαμίνης είναι το καλαμπόκι.

Που βοηθάει: Μελέτες δείχνουν ότι η χορήγηση γλυκοζαμίνης συμβάλλει στην ενίσχυση των αρθρώσεων, με κύρια δράση τη μείωση της καταστροφής του κολαγόνου.
Βιταμίνη Β1
Βιταμίνη Β1 Τι είναι: Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή και ως θειαμίνη, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος B. Βρίσκεται κυρίως στα φύτρα των δημητριακών, στη μαγιά, στο κόκκινο κρέας, στο συκώτι, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια.

Που βοηθάει: Η βιταμίνη B1 είναι πολύ σημαντική για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ψυχολογία και τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αδυναμία, δυσκολία συγκέντρωσης και στη νόσο beri beri.
Βιταμίνη D3
Βιταμίνη D3 Τι είναι: Η βιταμίνη D3 ή, αλλιώς, χοληκαλσιφερόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D στον οργανισμό. Γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», εκτός από την πρόσληψή της από τις τροφές, συντίθεται και στο δέρμα μας με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Που βοηθάει: Κύρια δράση της βιταμίνης D3 είναι η ενίσχυση των οστών, μέσω της ρύθμισης της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου. Επιπλέον, η βιταμίνη D διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Αρπαγόφυτο
Αρπαγόφυτο Τι είναι: Είναι γνωστό και ως "Νύχι του Διαβόλου" (Devil's claw), ένα φυτό που φύεται στη Νότια Αφρική, κυρίως σε αμμώδη ή πετρώδη εδάφη. Οι χαρακτηριστικοί καρποί του είναι ξυλώδεις, ωοειδείς κάψες με δύο κεντρικά αγκάθια και δύο παράπλευρες σειρές από 12 ως 16 μυτερά αγκάθια σε σχήμα γάντζου (άρπαγες), που περιέχουν καφέ και μαύρους στενόμακρους τραχείς σπόρους.

Που βοηθάει: Οι κύριες ουσίες του, που ευθύνονται για την μεγάλη αποτελεσματικότητα του, είναι η αρπογοζίδη και η Β-σιτοστερόλη. Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη ανακούφιση του πόνου. Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν τη δράση του στη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση των συμπτωμάτων των παθήσεων των αρθρώσεων.
Περισσότερα
Θειϊκή χονδροϊτίνη
Θειϊκή χονδροϊτίνη Τι είναι: Είναι ένα μακρομόριο που υπάρχει φυσιολογικά σε όλους τους ζωικούς οργανισμούς και ανήκει στις γλυκοζαμινογλυκάνες. Βρίσκεται άφθονο σε όλους τους συνδετικούς ιστούς των θηλαστικών, όπως χόνδρους, τένοντες και συνδέσμους.

Που βοηθάει: Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι ένα από τα κυρία συστατικά του χόνδρου, όπου ενώνεται με μια κεντρική πρωτεΐνη, σχηματίζοντας τις πρωτεογλυκάνες, οι οποίες αποδίδουν στους χόνδρους τις μηχανικές και ελαστικές ιδιότητες τους.
Κολαγόνο τύπου 2
Κολαγόνο τύπου 2 Τι είναι: Είναι μια δομική πρωτεϊνη. Αποτελεί τη βάση του χόνδρου της άρθρωσης αποτελώντας το 85-90% του δομικού ιστού. Το κολλαγόνο παράγεται σε αφθονία όταν είμαστε νέοι, ωστόσο μετά την ηλικία των 25-30 υπάρχει μια σημαντική μείωση της ενδογενούς παραγωγής του.

Που βοηθάει: Ο ρόλος του κολλαγόνου είναι η συγκράτηση των δομών. Η συμπληρωματική χορήγηση κολαγόνου έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
Συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των οστών. Το Αρπαγόφυτο βοηθά την καλή λειτουργία των αρθρώσεων. Η Βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση και χρήση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση φυσιολογικών οστών και φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα και η Γλυκοζαμίνη με τη Χονδροϊτίνη στη μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων.
 
Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των οστών.
 

Αριθμ. Πρωτ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 122881/15.10.2019

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Συμβουλευτείτε τον ιατρό αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή.
Aναλυτική περιγραφή
Για ποιονΓυναίκα, Άνδρας, Παιδί, Sport
ΚατηγορίαΒιταμίνες – Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία, Μυοσκελετικό Σύστημα
ΣυστατικάΓλυκοζαμίνη , Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη D3, Αρπαγόφυτο, Θειϊκή χονδροϊτίνη, Κολαγόνο τύπου 2
Μορφή20 δισκία
Tρόπος λήψης1 δισκίο το πρωί με άδειο στομάχι
The product is produced in Turin (Italy) where the production facilities are certified with ISO 9001 and G.M.P. (Good Manufacturing Practice)
Το προϊόν παρασκευάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας σε πιστοποιημένη με ISO 9001 και G.M.P. (Good Manufacturing Practice) παραγωγική μονάδα.
The product does not contain gluten
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη
The ingredients it contains have a study (s). read more
Τα συστατικά που περιέχει διαθέτουν μελέτη(ες). Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Πες μας τη γνώμη σου για το :Bionat Metacartil 20 δισκία
Η Βαθμολογία σας