6 top αντιγηραντικές τροφές !

icon
6 Σεπτεμβρίου 2017

6 top αντιγηραντικές τροφές !




Κάθε γυναίκα επιθυμεί μια λεία, λαμπερή επιδερμίδα. Η διατροφή μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε αυτή την επιθυμία. Ας δούμε...

... τα μαγικά τρόφιμα που θα καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα μας :

1. Βρώμη

Η βρώμη είναι δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες Β και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τρόφιμα είναι γνωστό ότι προκαλούν ακμή και ρυτίδες. Η βρώμη έχει επίσης μια φυσική ουσία που βοηθά στην πρόληψη βλάβης στα κύτταρα του δέρματος και καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος.

2. Πορτοκάλια

Φρούτα πλούσια σε υγρασία, έτσι ώστε να ενυδατώνουν το δέρμα και τα κύτταρα. Ένα μεγάλο πορτοκάλι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου - και αυτό, με τη σειρά του, βοηθά να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματος . Γενικά, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι ιδανικά για το δέρμα σας μιας και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επιλέξτε διάφορα φρούτα για μεγαλύτερη ποικιλία αντιοξειδωτικών. 

3. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία βοηθούν το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο. Τα μονοακόρεστα λιπαρά συμβάλουν στην απορρόφηση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το δέρμα. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το βούτυρο στο ψωμί με το αβοκάντο, να το προσθέσετε στη σαλάτα σας, να φτιάξετε γλυκά με βάση το αβοκάντο. 

4. Λαχανάκια Βρυξελλών

Μεγάλη πηγή φιλικών προς το δέρμα βιταμινών Α και C, καθώς και του φυλλικού οξέος. Η βιταμίνη C επάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Ενώ η βιταμίνη Α και το φυλλικό οξύ μπορεί να αποτρέψουν τη ζημιά από τον ήλιο. 

5. Σολομός

Αυτό το ψάρι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε ω-3 λιπαρά στη διατροφή σας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3, ειδικά από τα ψάρια, μπορεί να εμποδίσουν τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος από το να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. Βάλτε στόχο για τουλάχιστον δύο μερίδες ψαριών την εβδομάδα. Δοκιμάστε επίσης και άλλες πηγές ω-3 και ω-6 λιπαρών: λιναρόσπορο και σπόρους chia, καρύδια, σκουμπρί, σαρδέλες, αυγά.

6. Σταφύλια

Η ρεσβερατρόλη, η οποία προέρχεται από το δέρμα των σταφυλιών, είναι ένα φυσικό συστατικό με έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, καθώς μπορεί να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς συνέπειες των UV ακτινοβολιών.

Στέλλα Κατσιβέλη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Sports Nutrition MSc

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί